Sindicatele au propus Guvernul ca raportul dintre salariul minim şi cel maxim din sistemul bugetar să fie de unu la 12 şi nu unu la 15 cum figura în proiectul Legii unice. Ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea a arătat, după întâlnirea avută cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor, că este normală propunerea privind scăderea raportului dintre salariul minim şi cel maxim pentru că denotă interesul sindicatelor pentru bugetarii cu salarii mici. Astfel, Proiectul Legii
Sindicatele au propus Guvernul ca raportul dintre salariul minim şi cel maxim din sistemul bugetar să fie de unu la 12 şi nu unu la 15 cum figura în proiectul Legii unice.
Ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea a arătat, după întâlnirea avută cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor, că este normală propunerea privind scăderea raportului dintre salariul minim şi cel maxim pentru că denotă interesul sindicatelor pentru bugetarii cu salarii mici. Astfel, Proiectul Legii unice a salarizarii ar putea suporta noi modificari în perioada următoare.
Ministrul Finanţelor a spus că va analiza propunerea sindicatelor privind reducerea raportului dintre salariul minim şi cel maxim. Acum va fi luat în calcul un raport de unu la 12, adică, cel mai bine plătit bugetar din România să primească maxim 12 salarii minime pe economie.
Un raport mai mic între salarii ajută bugetarii cu venituri mici
„Trebuie realizată o echitate pe oriezontală astfel încât diferenţa de salariu să nu mai fie de unu la 28,9 ca acum, ci de unu la 12. Acest lucru se va realiza ridicând salariile mici într-un interval de timp mai mare, probabil până în 2015-2016”, a spus Pogea.
Echitatea între bugetari este şi unul dintre principiile Legea salarizării unice, care are ca obiectiv să privilegieze pe cei cu salarii mici, după cum spune ministrul Finanţelor. „Vrem să corelăm salariile cu productivitat