O tânără de 27 de ani, aflată în autocarul ce a intrat ieri într-un TIR parcat în afara drumului, pe DN 7, aproape de Deva, a fost transportată în această după-amiază, cu elicopterul, la Târgu Mureş. Pacienta va fi supusă unei noi intervenţii chirurgicală, după ce în timpul nopţii trecute a suferit o serie de complicaţii în urma cărora ar putea să-şi piardă piciorul drept. Pe de altă parte, şoferul autocarului susţine că nu a adormit la volan. Sursa: Remus Suciu La Spitalul Judeţean de Urgenţe Deva mai sunt internaţi în prezent şapte pacienţi, printre care şi şoferul autocarului.
„În total au fost 12 răniţi. În cazul a trei dintre ei nu a fost necesară internarea de la bun început, iar o doamnă a refuzat spitalizarea. În afară de tânăra de 27 de ani, toţi ceilalţi pacienţi sunt stabili şi vor mai rămâne internaţi la Deva. Zece medici au lucrat peste 24 de ore pentru a le acorda îngrijirile necesare răniţilor", spune managerul spitalului din Deva, medicul Dan Florea. Defecţiune tehnică vs. oboseală După primele cercetări, poliţiştii au declarat că autocarul a acroşat camionul staţionat regulamentar pe marginea drumului după ce şoferul a adormit la volan. Emil Mateiu, conducătorul auto, îi contrazice, spunând că tocmai făcuse o pauză de o jumătate de oră la Sebeş. Mateiu susţine că o defecţiune tehnică a provocat accidentul.
„Dacă aş fi adormit, ar fi trebuit să fiu aruncat prin parbriz, chiar şi la viteza de 40 de kilometri la oră cu care circulam. A fost, cu siguranţă, o problemă cu direcţia maşinii, deşi aceasta a fost în garaj, timp de o zi şi o noapte, pentru verificări înainte de această cursă. Este adevărat că m-am pierdut în momentul în care mi-am dat seama că nu mai pot controla autocarul, dar în nici un caz nu am adormit”, ne-a declarat Emil Mateiu.
Şoferul nu a fost încă audiat de poliţişti. Şeful Serviciului de Poliţ