Micile inconveniente care apar în cartiere sunt ignorate de vânzători, dar şi de proprietari, iar cumpărătorul poate scoate un preţ mai bun. Persoanele care apelează cu încredere la programul „Prima Casă” ezită să se mai concentreze asupra unor detalii ce ţin de poluarea din zonă sau de numărul de scandalagii care se adună lângă bloc în toiul nopţii. Astfel de fenomene sunt sesizate abia după mutarea în noua locuinţă.
Miros care intră în casă
„Noi căutăm să informăm clienţii dacă zona în care doresc să se mute este poluată sau nu. Îi informăm că în apropierea fabricii Continental se simte des mirosul de cauciuc, că în Calea Şagului, când bate vântul, mirosul de gunoi este destul de intens, dar şi că pe Aleea Ana Ipătescu tramvaiul trece la trei metri prin faţa geamului de la apartament”, a descris Lucian Georgiu, agent imobiliar.
Curăţenie scumpă
Cine vrea un apartament într-o zonă curată, în Calea Aradului, în Soarelui sau în Bucovina, scoate din buzunar cu 5.000 de euro mai mult decât dacă ar fi optat pentru o casă într-o locaţie rău-famată şi zgomotoasă.
Barurile care alungă somnul
Zeci de timişoreni au sesizat anul acesta Jandarmeria cu privire la tulburarea ordinii publice, cele mai multe reclamaţii venind de la locuitori din Calea Torontalului, Calea Şagului, Strada Petre Ispirescu, Strada Bîrzava sau Gara de Nord. „De obicei, solicitările cetăţenilor sunt cele referitoare la petrecerile zgomotoase şi la scandalurile provocate în baruri”, a declarat Daniela Stanciu, ofiţer de relaţii publice al Jandarmeriei Mobile Timişoara.
Nici Poliţia Comunitară nu are veşti mai bune când vine vorba despre zonele mizerabile din oraş. „Gropi de gunoi clandestine sunt în Zona Ronaţ, în Complexul Studenţesc sau Zona Fabric”, a declarat Dorel Cojan, director adjunct al Poliţi