Arhiepiscopul Tomisului se apără în faţa acuzaţiilor de luare de mită şi instigare la fals intelectual. Teodosie spune într-un comunicat că este nevinovat şi acceptă cercetarea penală cu demnitate. Arhiepiscopia Tomisului aminteşte că articolul 52 din Codul de Procedură Penală consfinţeşte "prezumţia de nevinovăţie" ca pe o regulă de bază a oricărui proces penal.
Arhiepiscopul Tomisului se apără în faţa acuzaţiilor de luare de mită şi instigare la fals intelectual. Teodosie spune într-un comunicat că este nevinovat şi acceptă cercetarea penală cu demnitate.
"Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Teodosie al Tomisului, indiferent de speculaţiile pe care mass-media şi le poate îngădui în goana după senzaţional, în calitate de cetăţean al acestei ţări şi de slujitor al Bisericii Ortodoxe, acceptă această cercetare cu demnitate şi ştiindu-se nevinovat, are încredere în demersurile Justiţiei române, pentru stabilirea adevărului", arată comunicatul de joi, 27 august.
Arhiepiscopia Tomisului aminteşte că articolul 52 din Codul de Procedură Penală consfinţeşte "prezumţia de nevinovăţie" ca pe o regulă de bază a oricărui proces penal.
"Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă", mai subliniază comunicatul citat.
Biserica Ortodoxă Română se confruntă cu o situaţie fără precedent. Pentru prima dată, un înalt prelat este pus oficial sub acuzare într-un dosar penal.
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie a fost pus sub acuzare, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme începând urmărirea penală faţă de el şi alţi doi preoţi.
Teodosie este acuzat de luare de mită şi instigare la fals intelectual. Concret, în martie 2009 el ar fi luat 850 de euro din suma de trei mii care i s-a promis, pentru a-l înscrie pe un reporter sub acoperire de la