Reducerile de criză pe care consilierii craioveni erau chemaţi să şi le aplice singuri, în semn de respect faţă de comunitatea care i-a ales, care îi plăteşte şi e din ce în ce mai chinuită de căderea economiei, au fost alungate ca un vis urât.
Consilierii municipali din Bănie nu suportă gândul de a renunţa la drepturile băneşti legale, ba chiar nici la cele nelegale, deşi nici unul dintre ei nu trăieşte din indemnizaţia publică şi are suficienţi bani să-şi plătească telefonul. Cu câteva excepţii, aleşii au atacat ieri, în şedinţa ordinară, propunerile unor colegi de-ai lor de a nu mai folosi abonamente telefonice plătite din bani publici şi de a încasa indemnizaţii de şedinţă cu 30% mai mici. Un consilier local, culmea, din acelaşi partid cu iniţiatorii proiectelor de austeritate, a spus că acestea sunt populiste şi că economia făcută prin diminuarea indemnizaţiilor este nesemnificativă. Aspecte care puteau fi discutate, în cazul în care afirmaţia consilierului PD-L Aurora Cornelia Tiribeja ar fi fost susţinută cu argumente. Ce a urmat însă este de domeniul ridicolului. „Ce să facem cu banii ăştia, să cumpărăm hârtie igienică?“, şi-a explicat Tiribeja poziţia. Păi, în sediul Primăriei Craiova, o clădire care reprezintă oraşul, dar în care, de regulă, nu există nici hârtie igienică şi nici orice alt obiect pe care omul să-l poată folosi în scop igienic la toalete, poate c-ar trebui... Doamna consilier a readus astfel în atenţia presei un subiect la care mass-media craiovene au renunţat în urmă cu câţiva ani tocmai de ruşinea ruşinii celor implicaţi: lipsa celor mai elementare condiţii de igienă în toaletele din administraţia publică locală.
Renunţară doi
Proiectul pentru reducerea indemnizaţiei cu 30%, iniţiat de consilierii PD-L Gheorghe Albăstroiu şi Teodor Radu, nici nu a mai intrat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de ieri a C