Uleiul de măsline şi citricele sunt considerate elixir al frumuseţii şi stau la baza majorităţii tratamentelor cosmetice. Măştile realizate acasă din pulpa zdrobită a citricelor amestecate cu ulei de măsline pot fi utilizate, o dată sau de două ori pe săptămână, pentru o gamă largă de probleme ale pielii. Antioxidanţii conţinuţi de fructele mediteraneene reduc degradarea celulară şi menţin tinereţea pielii.
Indiferent de gradul de îmbătrânire, măştile pe bază de citrice au efect de tonifiere, de catifelare şi de revitalizare a tegumentului.
De aceea, se recomandă ca după curăţare, pielea să fie tratată cu suc de portocale şi de grepfrut. Măştile se lasă să acţioneze pentru minimum 10 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă.
Lămâia, potrivită pentru îngrijirea tenului gras
Sucul de lămâie are efect bactericid, antiseptic, cicatrizant şi uşor astringent. Datorită acestor proprietăţi, el este foarte potrivit pentru tratarea tenurilor grase.
O mască uşor de preparat este cea realizată din o lingură de suc de lămâie şi un albuş de ou proaspăt. Proteinele din albuşul de ou şi sucul de lămâie, bogat în vitamina C, un antioxidat foarte puternic, revitalizează tenul şi grăbesc vindecare leziunilor acneice.
De asemenea, pentru tenul seboreic şi gras este util şi tratamentul cu o mască realizată din amestecul a două linguri de suc de lămâie, o linguriţă de drojdie de bere şi o linguriţă de argilă. Masca se lasă pe faţă şi pe decolteu să acţioneze pentru maximum 20 de minute şi se îndepărtează cu apă călduţă.
Uleiul de măsline, ideal pentru pielea sensibilă
Nu există zonă a pielii pentru care uleiul de măsline să nu facă minuni, căci hrăneşte şi hidratează în profunzime tenul.
Mai mult, unghiile şi părul pot beneficia la rândul lor de aportul de