Pasiunea pentru dans a determinat-o pe Diana să se înscrie la un liceu de specialitate unde putea să danseze în voie. „Şcoala mi se părea prea uşoară, aveam nevoie de mai mult efort. Vroiam să îmi depăşesc limitele“, afirmă balerina în vârstă de 19 ani. Astfel, ea a dat examen la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali“ din Capitală.
„Audiţia nu a fost grea deloc, m-a dezbrăcat să vadă dacă am conformaţia unei balerine şi mi-au testat elasticitatea. În acelaşi timp, au verificat dacă am ureche muzicală“, spune tânara.
În schimb, viaţa la liceu nu a fost la fel de uşoară. Diana, ca şi ceilalţi elevi, primea un instructaj sever, ca la armată, „dar mi-a prins bine acest control“, adaugă ea.
Primul dans al Dianei a fost mazurk pe scena Teatrului Naţional. De atunci au urmat multe alte reprezentări pe scenele autohtone, dar şi internaţionale. Ea a dansat două săptămâni în Italia, la Salermo, în cadrul „Galei di Ganza Europe Academy“, iar în Germania a dansat pentru o firmă de vinuri din München.
De altfel, tânăra a făcut stagiul de dans contemporan la Sibiu sau cel de două săptămâni din Bucureşti cu profesorul Massimo Gerardi.
Deşi a terminat liceul de balet, tânăra se simte atrasă mai mult de dansul contemporan. „Dansul contemporan îţi permite să dansezi mai multe stiluri, nu este la fel de riguros ca baletul.Cred că dansul contemporan este perfect pentru personalitatea mea“, mărturiseşte ea.
În şcoală ea a învăţat dans popular, repertoriu de ansamblu şi pian pentru a-şi dezvolta urechea muzicală. „Este bine că nu fac mereu acelaşi lucru. Întdeauna ai ce să înveţi“, adaugă ea.
De-a lungul vieţii de balerină, Diana a întâmpinat multe greutăţi. „Nu am avut copilărie, la liceu eram controlaţi tot timpul“ spune tânăra. De asemenea, în acest sport investiţiile nu sunt pe măsură. @