Preşedinţia relansează tema „discreditării statului” prin presă, invocând dovezi de la „instituţii ale statului”, pe care le păstrează însă pentru a le scoate „la momentul oportun”. Sursa: Răzvan Vălcăneanțu
După o săptămână de tăcere, preşedintele Traian Băsescu a răspuns ieri cu ameninţări de revanşă publică în scandalul „muniţie transportată ilegal”, legat în presă de numele fratelui său, Mircea Băsescu. Avertismentul, transmis printr-un şir de „precizări” ale preşedinţiei, îi vizează pe mai vechii săi adversari declaraţi - mogulii de presă şi „asociaţii” lor - acuzaţi indirect că „desfăşoară o campanie de discreditare sistematică a unor instituţii ale statului” în interesul „unor politicieni”.
Atacul la adresa preşedintelui este astfel asimilat unuia îndreptat împotriva statului, dar dovezile aşa-zisei conspiraţii puse la cale de moguli şi „asociaţi” rămân la stadiul de promisiune a lui Băsescu pentru „momentul oportun”, încă neprecizat.
Termenul revanşei: „momentul oportun”
Aşa-numitele „precizări pe tema speculaţiilor privind transporturi ilegale de armament şi legături cu organizaţii teroriste” venite ieri de la Cotroceni nu fac nicio referire directă la nume sau firme.
Împachetată instituţional, reacţia preşedintelui la scandalul iscat în jurul fratelui său nu vine să aducă lămuriri pentru opinia publică, ci doar avertismentul revanşei faţă de adversari, de numiţi generic „unii politicieni şi persoane asociate acestora”.
În răfuiala cu aceştia, preşedinţia invocă dovezi provenite din in formările primite de la „instituţiile statului”. În încercarea de a afla care sunt aceste structuri, EVZ nu a primit ieri niciun răspuns de la purtătorul de cuvânt Valeriu Turcan.
Singura menţiune din comunicat referitoare la acealaşi „instituţii ale statului” este asigurarea că „au ca pa