Bruce Willis, cascadoriile şi umorul din belşug sunt ingredientele ultimei părţi dintr-o serie imposibil de oprit: „Greu de ucis 4”.
Greu de ucis 4”/ „Live Free or Die Hard” îl are în centru pe cel mai simpatic şi necon venţional po liţist newyorkez, John McClane. În 1988, personajul avea să-l transforme pe Bruce Willis într-un superstar şi să aducă studiourilor Twentieth Century Fox încasări de peste 80 de milioane de dolari şi patru nominalizări la Oscar. Această mină de aur a dus, bineînţeles, la continuări care au consolidat faima francizei, dar şi pe cea a eroului central.
Cu un pistol şi o maşină
În 2007, după două decenii de la primele isprăvi, deja veteranul Mc- Clane va porni într-o confruntare cu o grupare de terorişti virtuali, în „Greu de ucis 4”.
În timp ce America se pregăteşte să sărbătorească ziua de 4 iulie, McClane trebuie să aresteze un tânăr hacker, Matt Farrell (Justin Long). De la acesta, McClane află că infrastructura Statelor Unite este ţinta unui atac iminent. Capul întregii afaceri este Greg (Timothy Olyphant), care vrea să lanseze cea mai nouă formă de terorism, cel tehnologic. McClane face parte din generaţia de modă veche, care nu înţelege mai nimic din tehnologia digitală, aşa că va rezolva totul într-o ma nieră pro prie, adică ajutat de o maşină şi un pistol.
Mai puţine efecte speciale, mai multe cascadorii
„Greu de ucis 4” işi ţine fanii în tensiune cu un scenariu original şi multe cascadorii. Succesul producţiei a fost confirmat şi de „Entertainment Weekly”, care a desemnat-o „cel mai bun film de acţiune al tuturor timpurilor”. Pentru a-l face cât mai veridic, producătorii au recurs la foarte puţine efecte speciale, cele mai multe cascadorii fiind reale.
Un alt ingredient care garantează succesul este umorul savuros. Filmul este interzis minorilo