In perioada 14-28 mai 2009, Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din România in colaborare cu igloomedia si Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) au organizat cea de-a saptea editie a Anualei de Arhitectura Bucuresti. Anuala de Arhitectura Bucuresti aduce in atentia publicului cele mai bune proiecte ale comunitatii de arhitecti bucuresteni din anul precedent si propune o serie de activitati culturale pe teme de arhitectura deschise publicului larg.
Albumul Anualei de Arhitectura, aflat la rândul sau la cea de-a 7-a editie in 2009, cuprinde retrospectiva completa a tuturor lucrarilor prezentate in cadrul competitiei Anualei, in fiecare din cele sapte sectiuni:
Arhitectura, Amenajari si design interior, Studii si proiecte nerealizate, Proiecte de Diploma, Restaurare si Reabilitare, Fotografie de Arhitectura si Carte de Arhitectura.
Ca manifestare de breasla, Anuala de Arhitectura Bucuresti urmareste sa furnizeze o platforma de promovare a arhitecturii autohtone de calitate, impunând si sprijinind un set coerent de standarde estetice si calitative.
In deplina concordanta cu misiunea declarata a Anualei de Arhitectura Bucuresti, albumul publicat de igloomedia reprezinta o unealta indidspensabila in familiarizarea publicului bucurestean cu lucrarile arhitectilor responsabili de dezvoltarea arhitecturala si urbanistica a orasului.
Dincolo de a constitui o retrospectiva detasata a activitatii comunitatii de arhitecti bucuresteni din perioada 2008-2009, pentru arhitecti, antreprenori sau pasionatii de arhitectura, albumul Anualei isi propune sa furnizeze un instrument adecvat pentru evaluarea starii curente a pietei de arhitectura din România si a evolutiei acesteia.
In perioada 14-28 mai 2009, Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din România in colaborare cu igloomedia si Muzeul National de Arta Co