Artistul îndrăgeşte buna dispoziţie şi face tot ce poate pentru a ajuta oamenii să se desprindă de probleme şi să capete şi alte perspective pentru viaţă. PROFIL
Născut. 11 ianuarie 1949, Piatra Neamţ.
Studii. Şcoala Populară de Artă, Bucureşti.
Profesie. Manager.
Familie. Căsătorit.
I-a plăcut întotdeauna lumea spectacolului. „În copilărie, amenajam acasă o scenă şi montam piese de păpuşi sau diferite spectacole cu prietenii mei”, îşi aminteşte el. Şoala Populară de Artă i s-a părut cea mai bună opţiune pentru visele lui. După absolvire a lucrat la un teatru ca organizator de spectacole, iar din 1976 la Circul de Stat din Bucureşti.
„La circ făceam prezentări, clovnerii, parodii”, povesteşte el. În 1977, după cutremur, a fost mai dificil pentru circ. O perioadă, acesta a susţinut spectacole în oraşele neafectate de cutremur. Primul oraş în care a ajuns împreună cu colegii săi şi cu circul din Varşovia a fost Oradea.
Spectacole pe cont propriu
Din 1994, Mircea Robu a renunţat la Circul de Stat şi şi-a înfiinţat propria firmă de spectacole. „Ţineam spectacole cu numere de magie şi clovnerie, uneori chiar în baruri de noapte”, povesteşte el. „Până acum câţiva ani, capul de afiş într-un spectacol de varietăţi îl ţineau comicii. Reuşeam împreună cu colegul meu să destindem sala, să facem oamenii să uite de probleme”, spune Mircea Robu.
De când se ţin multe spectacole gratuite în aer liber, gusturile publicului s-au mai schimbat. Crede că apetitul românilor pentru comedie va reveni, pentru că românii ştiu să se distreze şi le place să râdă.
A lucrat mult în Italia, iar cu partenerii de acolo a susţinut spectacole şi în România. „De mare succes s-a bucurat spectacolul «Femeia care se transformă în gorilă»”, îşi aminteşte el. Îi plac spectacolele de comedie şi cele cu adrenalină. Organize