Ioan Covaciu a fost preocupat să înveţe lucruri noi şi după ce a făcut studii tehnice, a lucrat în asigurări şi vânzări, acum crede în tratamente naturiste. Ioan Covaciu spune că a fost încontinuu însetat de cunoaştere, de studiu. Deşi a terminat studii universitare în domeniul tehnic, activităţile pe care le-a derulat arată că preocupările sale sunt într-adevăr diverse.
A terminat şcoala primară în comuna natală Râciu, apoi a studiat la Grupul Şcolar Electromureş unde a învăţat noţiuni de mecanică şi electonică. “Am avut ceva probleme cu părinţii, ei considerau că e periculos să mă avânt la ce mai greu”, îşi aminteşte Ioan Covaciu. A mers însă mai departe şi a lucrat la fabrica Electromureş, secţia casetofoane, s-a împrietenit cu studenţi la medicină care l-au încurajat să fie interesat de domenii noi, iar apoi, într-o perioadă când era bolnav şi în spital studia şi se gândea cum să facă un filtru pentru combinatul Azomureş pentru a diminua poluarea sau filtre pentru ţevile de eşapament de la maşini, un alt profesor unversitar l-a îndrumat să-şi continue studiile. “În perioada aceea munceam după amiezele şi uneori şi noaptea ca să pot să fac facultatea la zi”, mai rememorează Covaciu.
A lucrat apoi ca radioelectronist la releul de la Platoul Corneşti, apoi ca inginer de vânzări, a ajuns apoi unit manager al unor societăţi de asigurări, a activat în politică şi a condus pentru aproape doi ani şi Oficiul Judeţean de Poştă Mureş. “Cred că e important să-ţi doreşti calitate în orice situaţie ai fi, chiar şi atunci când câştigul material ar fi mult mai aproape dar ar fi îndoilenic, asta am încercat mereu, chiar dacă am ieşti uneori şifonat”, mai spune Ioan Covaciu.
Sănătate “de acasă”
Este convins acum că homeopatia este una din metodele terapeutice moderne şi de mare viitor, şi activează ca argiloterapeut