Efectele suspendării anumitor sporuri şi drepturi salariale ale poliţiştilor au început să se facă simţite din ce e în ce mai acut. Nu mai puţin de 36 de poliţişti care stăteau cu chirie în localităţile în care îşi aveau locul de muncă şi-au cerut transferul în localitatea de domiciliu, pentru că nu şi-au mai primit banii pentru locuinţă. Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, este vorba atât de poliţişti de la posturile de poliţie din judeţ, cât şi de angajaţi de la diferite servicii din cadrul poliţiilor orăşeneşti. Semnalul de alarmă a fost tras încă de acum două săptămâni, când pentru prima oară la Sibiu, poliţiştii au ieşit să protesteze în stradă pentru drepturile lor şi să atragă atenţa asupra crizei din sistem care le afectează serios condiţiile de muncă.
Zece comune cu un singur poliţist
Plecarea poliţiştilor în localităţile de domiciliu a făcut ca numărul posturilor comunale de poliţie în care a mai rămas doar un singur reprezentant al legii să ajungă la zece. Serviciul de personal al IPJ nu a făcut publice aceste posturi, pe motiv că sunt informaţii secrete ce ţin de siguranţă. Adevărul de Seară a aflat că printre cele zece comune care nu mai au decât un singur poliţist sunt Mihăileni, Arpaşul de Jos, Axente Sever, Merghindeal şi Apoldul de Jos. Situaţia este provizorie, iar primarii se bucură să măcar în localităţile pe care le păstoresc nu sunt probleme mari. “Noi ne descurcăm şi cu unul şi sperăm să nu fie probleme. Am înţeles că oricum situaţia este provizorie” a precizat Ioan Nicoară, primarul comunei Apoldul de Jos, care mai are arondat şi satul Sângătin.
Potrivit IPJ Sibiu, nu vor exista probleme pentru că poliţiile comunale sunt arondate poliţiilor orăşeneşti, care pot ajuta şi patrula mai des şi în localităţile cu un singur poliţist.
Posturi blocate de criză @N