Fotoreporterii cauta mereu cadre senzationale, ziarele vor exclusivitati in prima pagina iar personalitatile trebuie sa arate intotdeauna impecabil.
Pentru ca pana acum nu s-a inventat un cadru perfect, oamenii au invatat sa modifice fotografiile dupa bunul plac, cu mult inaintea aparitiei computerelor sau a programelor de editare.
Amatorii de senzational au mers si mai departe, creand imagini false doar de dragul notorietatii sau pur si simplu ca o forma de amuzament. Indiferent cat de bine realizate sunt falsurile, trucajele vor fi descoperite, mai devreme sau mai tarziu, potrivit Comment Central.
Va prezentam in continuare 10 fotografii care au apucat sa faca inconjurul lumii fara ca nimeni sa suspecteze ca ceva nu este in regula cu ele.
Tortura din Irak, cu sediul la Londra
Cariera lui Piers Morgan, unul dintre cei mai controversati editori de ziar din istoria recenta a presei, s-a incheiat extrem de brusc, in 2004, cand a fost dat afara din redactia ziarului britanic Daily Mirror, de catre fortele de ordine.
Dupa cateva saptamani de scandal si acuzatii reciproce, Ministerul Apararii din Marea Britanie a dovedit ca fotografiile realizate de Morgan, ce infatisau prizonieri irakieni torturati de soldati britanici, erau trucate.
Ziarul a fost obligat sa-si ceara scuze pe prima pagina, publicand titlul "Scuze... am fost trasi pe sfoara".
Monstrul din Loch Ness
In 1934, colonelul Robert Wilson, un chirurg respectat al vremii, a publicat o fotografie in care apare celebrul monstru din Loch Ness, ridicandu-si gatul deasupra apei.
Abia dupa 60 de ani, in 1994, un batran de 90 de ani, pe nume Christian Spurling, a recunoscut ca l-a ajutat pe Wilson sa trucheze poza, cu ajutorul unui submarin de jucarie pe care era atasat