Este medic primar în chirurgia generală de peste 20 de ani. Timp de cinci ani a lucrat la clinica Cantacuzino din Bucureşti, unde a participat la operaţiile multor artişti.
S-a hotârât să devină medic chirurg de când era elev în clasa a I-a. „Un coleg de al meu a fost operat de apendicită. Cînd s-a reîntors la şcoală mi-a povestit felul în care a decurs operaţia. Am rămas fascinat. Atunci m-am decis să devin medic chirurg”, spune Sorin Marincaş. „Colegii mei îmi povestesc cum desfăceam cutia de biscuiţi şi le arătam felul în care îi voi opera eu pe viitorii pacienţi” continuă medicul. Pentru a urma cursurile facultăţii de medicină s-a pregătit intens timp de doi ani. Este absolvent al ultimei generaţii a secţiei de pediatrie.
Medic de vedete
Prima operaţie a făcut-o în perioada practicii din anul doi de facultate. „A fost o operaţie de apendicită aici la Spitalul Judeţean de Urgenţă «Dr. Constantin Opriş». Am luat parte la operaţie alături de unul dintre chirurgii spitalului”, afirmă Sorin Marincaş. Medicul spune că s-a apucat de fumat din cauza mirosului formolizat pe care-l emanau cadavrele pe care le diseca. După şase ani de facultate la Cluj a trecut prin mai multe spitale din ţară: de la spitalul din Baia Mare, la cel din Suceava, apoi la Bucureşti.
Timp de cinci ani a făcut specializarea la Bucureşti la Clinica Cantacuzino. A participat la operaţiile multor artişti şi vedete din lumea show-biz-ului românesc. „Îmi aduc aminte că am intrat în operaţia lui Mircea Veroiu, unul dintre cei mai mari regizori ai ţării”, arată Sorin. La tratat şi pe muzicianul de jazz, Johnny Răducanu de picior diabetic. Persoanelor cu diabet le apar necroze pe picioare, un fel de tumori, din cauza unor întreruperi ale circulaţiei sangvine.
Prima operaţie de laparoscopie
Este unul dintre primii medici din ţară care