Pentru a reuşi să acceseze bani europeni, potenţialii beneficiari trebuie să dovedească, prin ceea ce fac, faptul că vor contribui la linia de dezvoltare impusă de Uniunea Europeană.
Aceasta este una dintre ideile subliniate de expertul laFondul Social European prezent vineri la Craiova, la un seminar cu tema „Rolul Fondului Social European în relansarea economică“, organizat de SC Grup Management SRL - Agenţia Punct Ro, în colaborare cu Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie. Manifestarea şi-a propus să informeze cu privire la modalităţile de accesare a acestor fonduri, domeniile majore de intervenţie, calendarul sesiunilor de apel de proiecte, implementarea proiectelor câştigătoare. „Evenimentul face parte dintr-o amplă campanie de informare a beneficiarilor cu privire la accesarea fondurilor destinate proiectelor româneşti care au ca scop dezvoltarea economiei sociale, integrarea în piaţa muncii a grupurilor defavorizate, susţinerea educaţiei şi a formării profesionale de calitate“, a declarat Ion Borşan, project manager. La evenimentul de vineri au participat peste 80 de persoane, reprezentanţi ai instituţiilor (primării din Dolj, ONG-uri, IMM-uri şi instituţii de învăţământ), care pot accesa finanţări pentru resurse umane. Evenimente similare au mai avut loc la Reşiţa, Deva, Buşteni, Iaşi, Piteşti, Galaţi şi Slatina.
„Vom reuşi să accesăm banii doar dacă scriem proiecte bune“
„POS DRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvol-tarea Resurselor Umane) este destul de generos pentru că urmăreşte resursa umană de pe băncile şcolii, continuă cu programe de pregătire continuă. În plus, încearcă să ajute persoanele aflate în dificultate şi grupurile vulnerabile să se califice/recalifice, precum şi să-şi găsească un loc de muncă“, a declarat Narcisa Zaharia, expert la Fondul Social European, care a exp