În Suceava sunt deschise 11 ferme de struţi, prepeliţe, chinchila, melci şi râme. Potrivit evidenţelor Direcţiei Agricole Suceava, în judeţ se găseşte o fermă de struţi, una de
În Suceava sunt deschise 11 ferme de struţi, prepeliţe, chinchila, melci şi râme. Potrivit evidenţelor Direcţiei Agricole Suceava, în judeţ se găseşte o fermă de struţi, una de râme, două crescătorii de prepeliţe, una de chinchila şi şase de melci. Chinchila este un rozător originar din America de Sud, iar ca înfăţişare se aseamănă cu veveriţa. „Comparativ cu anii trecuţi se înregistrează o stagnare în ceea ce priveşte dezvoltarea acestor afaceri de către suceveni”, a declarat Vasile Dârţu, inginer în cadrul Direcţiei Agricole Suceava.
Fermele cu melci, care erau mai multe în trecut, s-au redus după ce fermierilor le-au murit moluştele aduse din Italia, care nu s-au adaptat la condiţiile de mediu mai aspre de la noi. „În judeţ mai sunt persoane fizice care au făzănării, care cresc păuni, dar nu sunt înregistraţi la noi. Ceea ce fac nu este pentru a dezvolta o afacere, ci doar o pasiune”, a mai declarat Vasile Dârţu.
Printre cei mai optimişti fermieri este Petru Diaconiţa, care deţine o fermă de râme în comuna Baia. Aceasta se întinde pe 3.000 de metri pătraţi. Pescarul s-a decis să deschidă această afacere, după ce mai mulţi prieteni l-au rugat să-i aprovizioneze constant cu viermi pentru a merge la pescuit. Profitul anual obţinut de pe urma râmelor se ridică la aproximativ 30.000 de lei.