Campania „Denunţă şpaga şi depravarea de la Medicină!” a stârnit interesul cititorilor care au prezentat sumele necesare promovării examenelor.
CITEŞTE DESPRE CUM NEAGĂ RECTORUL UNIVERSITĂŢII DEPRAVAREA PE CARE O PATRONEAZĂ:
Rectorul dinozaur „uită“ cazurile de sex şi şpagă şi se victimizează cu tupeu
Soluţii pentru destituirea rectorului dinozaur de la Medicină
Rectorul vinovat moral pentru crima de la Medicină a căzut în misticism
De la 200 la 1.000 de euro, banii care se învârt în jurul examenelor de la Medicină nu sunt un secret în mediul universitar din Timişoara. Cititorii au răspuns campaniei lansate de „Adevărul de Seară” şi au explicat cum variază tarifele pentru promovarea examenelor de la an la an, de la studenţi români la străini.
„Au fost grupe întregi ale anului II care datorită ameninţărilor au trebuit sa achite fiecare câte 200 de euro pentru a fi siguri că trec examenul, inclusiv studenţii buni, care de obicei învaţă”, a declarat cititorul George R. Potrivit studenţilor, tinerii îşi pregătesc din timp banii necesari pentru sesiunea de restanţe din toamnă.
Strategie pentru bani
„Profesorii nu cer bani, dar au grijă ca studentul să ajungă în situaţia când altă scăpare ştie că nu are decât să meargă cu plicul fermecat cu euro”, a explicat Alexandru, student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara (UMFT).
„În sesiunea de restanţe, studenţii merg pregătiţi cu cel puţin o mie de euro”, a adăugat acesta. Potrivit cititorilor, examene din anul II pot fi cumpărate cu 300 de euro.
Preţ în funcţie de dificultate
„Există preţuri pentru toate examenele. Se iau bani de la primul administrator până la cel mai «corect» profesor”, a declarat un student de la Medicină. „Studenţii străini scot şi o mie de euro din buzunar pentru