La 14 ani a intrat în contact cu lumea electronicii iar patru ani mai târziu a obţinut locul doi pe ţară la Olimpiada Naţională Tehnic III,specializare:tehnică de calcul, rezultat în urma căruia a fost admis fără examen la Institutul Politehnic Bucureşti, specializarea Automatică. S-a apucat de calculatoare la vârsta de 14 ani, la „Clubul Copiilor”, când s-a înscris în clubul de electronică. „Aici am luat contact cu lumea electronicii şi a calculatoarelor, făceam cablaje, amplificatoare şi receptoare. Tot aici am învăţat de la profesorul Ion Ghiţeanu ce înseamnă radioamatorismul şi radiogoniometria.
”Dintre toate, cel mai mult m-au atras calculatoarele, în special microcontrolerele şi programarea.Mi-am proiectat o platforma de programare pentru microcontrolerele din familia Atmega si programatoare pentru PIC-uri”, spune Robert
Era în clasa a VII-a, i-a plăcut foarte mult ceea ce a învăţat şi s-a hotărât să meargă mai departe în aceeaşi direcţie, motiv pentru care atunci când a dat la liceu a fost interesat de profilul tehnică de calcul. În timpul liceului a continuat activitatea la „Clubul Copiilor” şi a participat la câteva concursuri de radiogoniometrie unde a obţinut premiul I şi II, pe plan naţional.
„Am avut concursuri la Deva, la Târgu Jiu, Satu Mare dar acum am renunţat pentru că nu mai sunt fonduri. La toate concursurile la care am participat am avut susţinerea Inspectoratului Şcolar, dar acum cu criza asta, fondurile sunt mai mici şi nu mai avem cum să mergem”, povesteşte Robert.
Locul doi la Olimpiada Naţională în 2009
În timpul liceului, activitatea lui Robert s-a concentrat pe studii practice, având la dispoziţie un laborator de informatică în care a avut ocazia să aprofundeze noţiunile învăţate. „În liceu, practic a fost o recapitulare temeinică a ceea ce ştiam deja. Nu a fost nimi