Virtutile si pacatele cafelei au fost adesea intoarse pe toate fetele. Pana la urma, a bea sau nu cafea ramane o chestiune de gust. Daca esti cafegiu, n-ai ce-i face.
Poti, eventual, sa mai reduci din cantitate. Si sa recapitulezi in minte de ce-i asa de buna, ca sa nu te mai simti vinovat.
Si e musai sa retii ca te apara de cancerul de piele, te tine departe de Alzheimer si diabet, iti mareste puterea de concentrare si da avant metabolismului tau, conform Yahoo! Health.
In plus, are numai 5 calorii. Asta daca nu o amesteci cu frisca sau lapte gras si nici nu torni zahar cu nemiluita.
Espresso nu e cea mai buna alegere
Toate aceste proprietati benefice ale cafelei pot fi chiar maximizate. Secretul e sa stii ce bei si cand sa bei. Cel mai bine e sa alegi cafeaua normala, in detrimentul celei de tip espresso, care are mai putina cafeina si poate ridica nivelul colesterolului.
Motivul - espresso nu este filtrat, ceea ce inseamna ca lipidele vinovate de cresterea colesterolului rau se afla in bautura.
Alege cu atentie ora de cafea
Inainte de a lua prima inghititura, tine minte ca licoarea energizanta isi face efectul in 30 pana la 45 de minute. Abia atunci cafeina te loveste cu maxima intensitate. Dupa 5 ore, incepe sa-si piarda din putere, asa ca fa-ti planul si in functie de actiunea ascendenta sau descendenta a cafeinei.
Prilejul perfect de a cere o marire de salariu
Poate ca ai mai auzit expresia "Nu-mi spune acum (si de obicei e vorba despre o veste proasta!), nici nu mi-am baut cafeaua". Probabil la nivel inconstient stim ca aceasta licoare ne face mai toleranti. E de ajuns o ceasca de cafea si starea de sprit se schimba.
Si nu sunt vorbe in vant: un studiu publicat de European Journal of Social Psychology sustine ca o doza moderata de ca