Are doar 27 de ani, dar poate spune că dansează de o viaţă. De vreo doi ani însă, a început să salveze vieţi, renunţând la profesia de dansator, pentru cea de paramedic.
A început să danseze în liceu, la o serbare şcolară. A fost remarcat imediat de coregraful Ansamblului Rapsodia Dunării, care, pe vrea aceea, era în subordinea Casei de Cultură. Acesta i-a propus să facă dans profesionist. A dat un test pe care l-a trecut cu brio şi de atunci se poate spune că este dansator profesionist. În 2001, când s-a înfiinţat Ansamblul Folcloric Doina Covurluiului, a fost printre membrii fondatori. Tot din acel an, este angajat cu acte în regulă la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi. De-a lungul anilor, a participat la zeci de concursuri şi festivaluri, în ţară sau în străinătate. A dansat, împreună cu membrii ansamblului, în toate comunele din judeţul Galaţi.
Atracţia pentru haina militară a învins pasiunea pentru dans
În vara anului 2007, şi-a descoperit atracţia pentru haina militară. “Făcând armata, am tras concluzia că pot câştiga frumoşi îmbrăcând haina militară. Am aflat că pot câştiga de trei ori mai mult decât la Centrul Cultural”, spune dansatorul, care s-a şi angajat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. A fost, timp de un an şi cinci luni, pompier servant în cadrul Gărzii de intervenţie nr. 3 Bereşti – adică “omul cu ţeava în mână din flancul I” – şi n-a avut deloc emoţii. Dar, a simţit că poate mai mult. În vara lui 2007, timp de vreo două luni, a urmat cursurile de paramedic şi descarcerare. Le-a absolvit cu brio şi a fost detaşat la staţia SMURD de la Târgu Bujor.
Prima dragoste nu se uită niciodată!
În tot acest timp, Virgil nu a renunţat la dans. “Nu puteam să abandonez prima dragoste. Am continuat să dansez în timpul liber, dar numai de plăcere. Mai încoace, de ceva timp, am început să câştig şi ceva bani de pe urm