Controversatul proiect imobiliar care va integra Palatul Ştirbei din Capitală ar putea fi demarat anul viitor. Acesta include apartamente, o galerie comercială şi parcare subterană pe cinci nivele. Calea Victoriei 107. În spatele unei faţade vechi, din tencuiala căreia se înalţă un grup de cariatide, se ascunde o parte din istoria unei vechi familii boiereşti, care s-a împletit cu cea a Bucureştiului. Palatul Ştirbei, una dintre cele mai vechi clădiri ridicate pe bătrânul
Controversatul proiect imobiliar care va integra Palatul Ştirbei din Capitală ar putea fi demarat anul viitor. Acesta include apartamente, o galerie comercială şi parcare subterană pe cinci nivele.
Calea Victoriei 107. În spatele unei faţade vechi, din tencuiala căreia se înalţă un grup de cariatide, se ascunde o parte din istoria unei vechi familii boiereşti, care s-a împletit cu cea a Bucureştiului. Palatul Ştirbei, una dintre cele mai vechi clădiri ridicate pe bătrânul Pod al Mogoşoaiei, se află în prezent într-o stare avansată de degradare. Curtea interioară este năpădită de buruieni.
După ce a fost retrocedat moştenitorilor familiei Ştirbei, în urmă cu câţiva ani, palatul a fost cumpărat de către omul de afaceri Ovidiu Popescu. „Am aflat de la un prieten că proprietatea este de vânzare. Discuţiile le-am purtat cu baronul Kripp, reprezentantul moştenitorilor. Negocierile nu au durat prea mult. Iniţial, mi-au cerut o sumă mare dar, în final, l-am cumpărat cu şapte milioane de euro. S-a întâmplat acum patru ani. Astăzi, însă, proprietatea valorează cu mult mai mult“, spune Ovidiu Popescu. Acesta este proprietarul a două clădiri de patrimoniu - Palatul Ştirbei şi o vilă din strada Londra - şi a două clădiri istorice, amplasate pe străzile Lascăr Catargiu (palatul unei foste prinţese Şuţu) şi Paleologu.
Louis Vuitton voia să intre în afacere
După achiziţionarea p