La fel cum se spune că şpaga dată în spitale este în primul rând din vina pacienţilor, iar plocoanele duse la şcoală - din vina părinţilor, tot aşa şi scandalurile care umplu ecranele televizoarelor şi paginile ziarelor reuşesc să ţină uneori zile în şir capul de afiş între celelalte evenimente cotidiene din cauza celor care le dau atenţie.
Ultima ispravă care a făcut să vuiască astfel ţara a fost afacerea armelor, continuată cu traficul de muniţii. Mai înainte au fost Comisiile Ridzi şi Udrea. Săptămâna asta e rândul Guvernului să iasă la rampă. De fapt, echipa guvernamentală a fost o ţintă permanentă, mai întâi din cauza incoerenţei măsurilor luate de la începutul anului pe fondul crizei economice, apoi pentru facerea, desfacerea şi refacerea pachetelor de legi pe care urmează să-şi asume răspunderea zilele acestea.
Peste două zile, premierul va prezenta în Parlament mai multe proiecte legislative, unul mai important ca altul: legea salarizării unice, legea restructurării agenţiilor şi a eficientizării cheltuielilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum şi legile educaţiei. Dar mai toate aceste iniţiative erau încă în discuţii la sfârşitul săptămânii trecute.
Cel mai disputat e proiectul privind salarizarea angajaţilor statului, unde fiecare categorie profesională trage de coeficientul său. Negocierile se poartă încă din primăvară, aşa că n-ar fi de mirare ca legea să suporte rectificări şi după aprobarea ei.
Şi legile educaţiei încă se mai aflau săptămâna trecută în chinurile facerii. Reprezentanţii PDL şi PSD nu puteau să cadă cu nici un chip de acord asupra mai multor aspecte. PDL reproşează celorlalţi politizarea anumitor funcţii din învăţământ, asta în vreme ce proiectul similar al PNL a fost dat la o parte pe criterii evidente.
Restructurarea agenţiilor statului şi eficientizarea cheltuielilor es