Ca pictor homeopat, foloseşte „dinamita suprarealismului“ pentru a elibera calea spre sănătate. A emigrat în 1988 şi a avut expoziţii în diverse ţări.
Născut: 9 august 1953, la Teiuş
Studii: Liceul industrial, Cugir, Institutul de Arte Plastice, Cluj
Familie: căsătorit, are trei copii
S-a născut într-o familie de ceferişti, aşa că prima lui dragoste a fost locomotiva. Şi acest element de forţă a rămas un constituent activ al artei sale suprarealiste. A început să deseneze de copil, trenuri şi locomotive, dar tatăl nu l-a încurajat spre studii de arte plastice. S-a înscris la Liceul Industrial Construcţii de Maşini din Cugir, unde profesorii, observând care este adevărata lui chemare, i-au încropit un atelier de pictură. A luat multe diplome la concursurile şcolare judeţene şi naţionale.
În ilegalitate
După ce a cochetat o vreme cu filosofia şi apoi i-a trecut pe timpul armatei, a dat la Institutul de Arte Plastice din Cluj-Napoca. A fost atent la propriile vibraţii şi şi-a croit un stil puternic ancorat în figurativ. A avut expoziţii personale la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Satu Mare, Botoşani. În 1986, are o expoziţie personală la Braunschweig, Germania, ceea ce i-a deschis apetitul pentru Occident. În 1988, s-a înscris pentru o excursie în Polonia şi a rămas acolo, fiind dat în urmărire în ambele ţări. În „ilegalitate“ a pictat, a făcut restaurări, a expus la Cracovia şi a vândut suficiente lucrări cât să se gândească să „emigreze“.
Azil politic în Germania
Era protejat de Sindicatul Solidaritatea, pentru care a făcut grafica la nişte timbre şi afişe. Cei de la Solidaritatea i-au tipărit o viză falsă de expulzare pe paşaport, iar Lech Walesa i-a dat o scrisoare de recomandare pentru o grupare de opoziţie dintr-o ţară vecină. Până la urmă a ajuns în Ungaria. A avut peripeţii ce nu pot fi