Mai multi „grei" din resurse umane au decis in ultimul an sa renunte la pozitiile pe care le detineau in companii aflate in top cinci pe piata serviciilor de HR pentru a-si infiinta propriile afaceri. Tot in resurse umane. Cum fac fata noile businessuri antreprenoriale unei piete in care bugetele de HR au fost printre primele la care au renuntat companiile in incercarea de a face economii, consultanta, trainingul si recrutarea numarandu-se printre cele mai afectate piete?
Unul dintre anunturile mai recente ale unui sef de companie care a hotarat sa se lanseze pe cont propriu a fost cel al lui Catalin Ionescu, 48 de ani, care a renuntat la pozitia de presedinte al Codecs, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de training.
Impreuna cu Giulio Hostina si Ioana Dragnea, care au ocupat functiile de director executiv, respectiv director de resurse umane in cadrul companiei de training, a pus bazele firmei Eurocenter Management Newtwork, care ofera servicii de consultanta in resurse umane.
Chiar daca nu mai ocupa pozitia de presedinte al Codecs, Ionescu detine in continuare o participatie de 14% in cadrul Codecs, fiind unul dintre cei peste 20 de actionari ai companiei.
Ionescu spune ca exista oportunitati foarte mari in momentul actual in domeniul consultantei de business.
„Pentru consultanta, oportunitatile sunt foarte mari, pe doua directii. In primul rand in ceea ce priveste absorbtia de fonduri structurale, iar in al doilea rand firmele mijlocii si mari, dar si firme straine, nu doar romanesti incep sa vada probleme si sa le simta mult mai acut acum decat inainte", explica Ionescu, care povesteste ca, desi nu mai pierde doua ore in trafic, pentru ca lucreaza din biroul sau de acasa, nu poate spune ca lucreaza mai putin decat inainte.
Adrian Stanciu, 48 de ani, in prezent managing partner in cadrul firmei de