Celebrul tren Orient Express a intrat azi noapte în România, prin punctul de trecere a frontierei Curtici, din judeţul Arad. La bordul trenului de epocă, care circulă pe ruta Paris-Istanbul, se află 94 de turişti din Europa, America de Sud, SUA şi Australia. În această dimineaţă, turiştii au vizitat Castelul Peleş şi mănăstirea Sinaia, iar în această după-amiază au ajuns în Bucureşti. Sursa: Alex NegruSursa: Răzvan Bunea
1 /. Trenul are 15 vagoane de epocă, care cuprind şi trei vagoane restaurant, un vagon bar şi un vagon salon. Pasagerii au la dispoziţie chiar şi o bijutierie, unde pot găsi cele mai fine coliere, brăţări sau inele.
Bucătarii le-au pregătit călătorilor de vază meniuri bazate pe cele fine reţete din bucătăria franceză, cele mai gustoase vinuri şi cea mai aleasă şampanie. „Azi am pregătit peşte cu whisky, pui cu sos şi orez cu struguri, cu dovlecei şi roşii, iar la desert piramidă de ciocolată cu banană. După ce au mâncat toţi au fost fericiţi. Fiecare meniu este diferit în fiecare zi, avem 12 meniuri”, explică Bucătarul Christian Bodiguel
Şi băuturile sunt alese cu mare grijă, de somelierul Mirco din Veneţia. „Am servit vinuri din Franţa şi Italia, din zona Toscana, dar şi şampanie. Avem vinuri începând din 1975 şi până azi”, adaugă Mirco.
În vizită la Peleş
Cei 94 de pasageri ai Orient Express-ului au petrecut, în această dimineaţă, câteva ore în staţiunea Sinaia, unde au vizitat Castelul Peleş. „Această călătorie a ţinut capul de listă a celor mai importante lucruri pe care le-am făcut în ultimii 20 de ani. Călătoria de la Paris la Istanbul este minunată şi de excepţie. Este pentru prima oară când vin aici şi de abia aştept să vizitez Castelul Peleş”, povesteşte un turist american.
Un bilet all-inclusive costă 7.500 euro Indiferent de originile familiei, toţi pasagerii su