Judecătorii Tribunalului Bucureşti au amânat, în această dimineaţă, toate procesele pe care le-au avut pe rol, cauzele primind termene pentru octombrie şi noiembrie. Rând pe rând, Judecătoriile, Tribunalele şi Curţile de Apel anunţă proteste pe o perioadă nedeterminată. La acţiune s-au alăturat şi procurorii din Bucureşti Astfel, la Secţia Comercială a Tribunalului Bucureşti, cele 26 de cauze programate pentru azi au primit termene în luna noiembrie, judecătorul de şedinţă anunţând, totodată, că la dosare pot fi depuse înscrisuri numai prin poştă, dat fiind faptul că registratura nu mai lucrează direct cu publicul.
Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, care trebuia să judece astăzi peste 100 de cauze, a decis amânarea acestora pentru luna octombrie, fiind acordate termene în zilele de 12 şi 26. Normal termenele de judecată se dau din două în două săptămâni. Blocaj la Tribunalul Bucureşti Tribunalul Bucureşti a decis, în cadrul Adunării generale de joi, 27 august, ca, începând cu 31 august, să se judece numai cauzele penale urgente şi cele civile care privesc plasamentul minorilor, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele instanţei, Laura Andrei.
Restul dosarelor vor fi amânate pe temeiuri legale, iar plafonul cauzelor nou intrate se va reduce prin acordarea unor termene îndelungate, a precizat Laura Andrei. "Nu ştiu când va înceta acest proces. Probabil că după ce listele cu termene pentru noiembrie se vor completa, o să dăm termene în ianuarie şi februarie anul viitor. Pot spune că aceste proteste se vor opri, doar în momentul în care se va recunoaşte, prin nivelul de salarizare al magistraţilor că reprezintă o putere în stat şi doar în momentul în care va exista finanţare pentru bunul mers al activităţii", a afirmat vicepreşedinta instanţei, Laura Andrei. Judecătoriile pe urma Tribunalului
Jud