Bursa de la Bucureşti a scăzut luni cu 2%, influenţată de corecţiile înregistrate de marile pieţe europene, însă în luna august a crescut, cu 8,66%, pentru a şasea lună consecutiv. În ultimele şase luni, indicele general al Bursei, BET-C, a avansat cu 102,4%. Acţiunile companiilor de la BVB au urmat traiectoria descendentă a burselor vest-europene încă de la debutul zilei, când piaţa a scăzut cu 2%. Până la finalul sesiunii majoritatea acţiunilor au avut variaţii minor
Bursa de la Bucureşti a scăzut luni cu 2%, influenţată de corecţiile înregistrate de marile pieţe europene, însă în luna august a crescut, cu 8,66%, pentru a şasea lună consecutiv.
În ultimele şase luni, indicele general al Bursei, BET-C, a avansat cu 102,4%.
Acţiunile companiilor de la BVB au urmat traiectoria descendentă a burselor vest-europene încă de la debutul zilei, când piaţa a scăzut cu 2%. Până la finalul sesiunii majoritatea acţiunilor au avut variaţii minore la nivelul preţurilor.
La închiderea şedinţei de la Bucureşti, marile burse europene erau în scădere cu până la 0,71%, tendinţa fiind preluată şi de majoritatea pieţelor din Europa Centrală şi de Est, unde corecţiile erau cuprinse între 0,7% şi 2,1%. Bursele din Cehia şi Slovenia erau singurele care avansau, cu 2,72% şi, respectiv 0,31%.
Ultimele operaţiuni cu cele mai lichide zece acţiuni de la BVB au fost realizate la preţuri în medie cu 2,23% mai reduse faţă de cotaţiile de la închiderea şedinţei precedente, iar titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au dus indicele BET-FI cu 3,95% sub nivelul de referinţă.
Ordinele de vânzare au antrenat în jos şi preţurile acţiunilor companiilor din sectorul energetic, astfel că indicele BET-NG a scăzut cu 1,76%.
În aceste condiţii, indicele extins al Bursei, BET-XT, care reflectă evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichidi