Numărul de spargeri de autoturisme este de două ori mai mare în prima parte a acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Tot mai mulţi şoferi dâmboviţeni rămân fără bunurile lăsate la întâmplare în maşini. Numărul furturilor din autoturisme a crescut alarmant de la începutul aceastui an. Dacă între ianuarie - august 2008 erau înregistrate la Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa 164 de spargeri de autoturisme sesizate, în acest an numărul lor s-a dublat, ajungând la 344. Din acest motiv poliţiştii au declanşat o campanie de informare a proprietarilor de maşini prin care încearcă să le atragă atenţia că bunurile lăsate la întâmplare reprezintă o pradă uşoară pentru hoţi.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, subinspectorul Ioana Preda, avertizează că se fură în special radiocasetofoane şi detectoare radar, dar infractorii nu vor refuza şi un portofel sau alte bunuri de valoare uitate în maşini.
„Infracţiunea de furt din autoturisme este uşor de comis întrucât timpul de săvârşire este relativ scurt. Obiectele care sunt sustrase, mai ales radiocasetofoanele şi detectoarele radar, sunt uşor de valorificat pentru că sunt foarte multe pieţe de desfacere”, a precizat Preda.
Au fost şi cazuri în care hoţii au furat autoturismele cu totul pentru că proprietarii neglijenţi şi-au lăsat cheile în maşinile lăsate descuiate. Un astfel de caz s-a petrecut în urmă cu trei zile, când un bărbat de 50 de ani din Pierşinari a furat un autoturism pentru a ajunge în arest. Dâmboviţeanul a găsit în Găeşti o maşină Dacia descuiată, cu geamul lăsat şi cu cheile lăsate între scaune. S-a urcat în ea fără să ezite şi a plecat la drum.
Hoţii prinşi de poliţişti, eliberaţi de judecători
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa a precizat că nu puţine sunt cazurile în