Din caverna de aproximativ un milion de metri cubi de saramură au fost expulzaţi 300.000 de mc de la prăbuşirea câmpului şi până la ora actuală.
Citeşte şi
Prăbuşiri accentute în câmpul I
Revărsările de saramură au înecat turismul la Ocne
O comisie a Ministerului Economiei şi Finanţelor negociază, astăzi, cu familiile afectate de saramură
Ocnele Mari/Cota saramurii în lacul nou e în continuă creştere
Specialiştii de la Asistenţa Tehnică din Ocnele Mari au confirmat azi, printr-un comunicat emis de instituţia Prefectului din Vâlcea că au fost întregistrate de către staţia microseismică pe parcursul zilei de ieri opt evenimente cu magnitudine redusă. Acestea au fost detectate pe rama de est a conului de scufundare într-o zonă în care se desprind frecvent blocuri de steril. Tot aici au apărut şi crăpături la suprafaţa solului.
Conform informaţiilor furnizate de Asistenţa Tehnică Ocnele Mari, situaţia din Campul I de Sonde nu a fost influenţată de ploile torenţiale din cursul nopţii, astfel că, nivelul saramurii din conul de scufundare a scazut cu 0.29 m. Deşi s-au evacuat circa 1000 mc saramură, a crescut nivelul lacului din faţa barajului de pe Pârâul Sărat cu 7.5cm(de la cota +266.37m la +266.45m), din cauza debitului de apă de pe afluenţii din amonte de baraj.
Volumul de saramură evacuată a ajuns la 300.000 de mc, specialiştii estimând că în interiorul cavernei din câmpul I există încă 700.000 de mc de soluţie salină. Prefectul Remus Grigorescu afirmă că în acest moment nu se impune evacuarea altor persoane sau bunuri.