Diplomaţia română are nevoie de susţinere reală. Iată ce spune ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, la reuniunea anuală a diplomaţiei române, marţi, 1 septembrie. El subliniază că în toată perioada de după 1989, "chiar şi în perioadele de cumpănă", diplomaţia României a reuşit să atragă sprijinul partenerilor.
Diplomaţia română are nevoie de susţinere reală. Iată ce spune ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, la reuniunea anuală a diplomaţiei române, marţi, 1 septembrie.
Ministerul de Externe are nevoie de susţinere reală, concretă, inclusiv în planul finanţării de proiecte de interes naţional, afirmă Cristian Diaconescu. El subliniază că în toată perioada de după 1989, "chiar şi în perioadele de cumpănă", diplomaţia României a reuşit să atragă sprijinul partenerilor.
"Am fost consecvenţi, iar întreaga scenă politică internă are meritul de a se fi coagulat în jurul principalelor obiective : aderarea la UE şi NATO", declară Cristian Diaconescu. În opinia sa, "cel mai important este că îndoielile şi dilemele geostrategice de acum 20 de ani s-au transformat în certitudini benefice României".
"România nu are timp de contemplaţii festiviste. Nu despre 20 de ani de glorie diplomatică vorbim azi, nici despre efectele sincopelor politice care au afectat în diverse forme continuitatea proiectelor sau susţinerea pentru modernizarea profesională a acestei instituţii", afirmă şeful diplomaţiei române.
El crede că politica externă va fi eficientă dacă va avea o susţinere politică largă şi lipsită de prejudecăţi. "Există o tradiţie în Ministerul Afacerilor Externe, ca indiferent de orientările politice, diplomaţia să slujească şi să susţină interesul naţional şi nu interesele politice conjuncturale", precizează Cristian Diaconescu.
"Suntem datori cu un răspuns responsabil şi concret la exigenţele actuale stabilite de Guvern. Săptămânil