Conflictul din interiorul Televiziunii Publice e departe de a se stinge, ba chiar a intrat într-o nouă etapă: cei 22 de contestatari ai Mădălinei Rădulescu, director interimar al Departamentului Ştiri, au considerat că demersul lor a fost ignorat de conducerea TVR şi au depus memoriul la Comisiile de Cultură din Camera Deputaţilor şi Senat. Sursa: Codrin Prisecaru
La aproape două luni de când „cei 22” au cerut demisia Mădălinei Rădulescu din funcţia de director interimar al departamentului, obiecţiile lor au rămas neschimbate: Mădălina Rădulescu „nu are autoritatea morală şi profesională pentru a conduce Direcţia Ştiri a TVR şi nici legitimitatea necesară poziţiei pe care o ocupă de aproape doi ani”.
„Punctele ridicate de ei sunt oarecum depăşite”, consideră Cătălin Dumitru, consilier personal al preşedintelui TVR, Alexandru Sassu. „Nu mai avem nicio treabă cu Simona Pătruleasa, dar ei o păstrează în memoriul lor. În ce priveşte solicitarea unui nou concurs, li s-a explicat, în vară, că nu se poate sista interimatul atâta timp cât există un proces cu Rodica Culcer în derulare, aşadar orice concurs va putea fi, până la clarificarea situaţiei, contestat de aceasta”.
Dumitru insistă asupra faptului că „cei 22” sunt doar o minoritate din totalul celor 107 angajaţi pe editorial ai Departamentului Ştiri. Voci din interiorul grupului, care au insistat să-şi păstreze anonimatul, se declară a nu fi de acord cu viziunea cantitativă a conducerii TVR: „Un adevăr poate fi spus şi de o singură persoană. Faptul că restul angajaţilor nu au semnat nu înseamnă că sunt de partea Mădălinei Rădulescu. Noi ne-am asumat nişte riscuri, suntem hărţuiţi, nu ne este uşor”.
Contactată de EVZ, Mădălina Rădulescu afirmă că obiecţiile celor care o contestă sunt lipsite de substanţă şi crede că, de fapt, în spatele lor s-ar afla „probleme personale