Citiţi şi:
Guvernul îşi asuma răspunderea pe pachetul de legi propus de AndronescuAndronescu+Miclea = proiect bun pentru EducaţieAndronescu speră ca noul sistem de bacalaureat şi de admitere să se aplice în anul şcolar următor
Începe şcoala pe 14 septembrie sau nu? Ordonanţa de rectificare bugetară prin care Executivul trimite bugetarii în concediu fără plată 10 zile aruncă în haos sistemul de educaţie din România.
Unii lideri de sindicat din Educaţie au declarat ieri că, pentru respectarea prevederii impuse de Guvern, şcoala nu va începe la 14 septembrie, cum a fost stabilit de către Ministerul Educaţiei, ci mai târziu cu două săptămâni, adică la 1 octombrie.
“Decât să luăm zece zile de concediu fără plată în timpul anului şcolar, mai bine să amânăm începerea
cursurilor. Măcar copiii să aibă ceva de câştigat din asta, iar materia ar fi mai uşor de recuperat decât dacă am întrerupe orele la mijlocul semestrului”, a declarat Constantin Ciosu, secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, nu susţine însă varianta amânării începutului de an şcolar. “Pentru fiecare zi din anul şcolar este o planificare a curriculumului. Orice zi pierdută e o zi pierdută pentru şcoală. Personal nu pledez pentru această variantă”, a spus Andronescu.
Reprezentanţii învăţătorilor vor ca şcoala să înceapă la timp. Adică la 1 septembrie pentru profesori şi la 14 septembrie pentru elevi. „Este efectiv o tâmpenie. Nici nu pot să cred că se discută amânarea începerii anului şcolar. Au mai fost tăiate salarii, dar să nu vină copiii la şcoală, niciodată! Părerea mea este că nu are cum să fie pusă în aplicare o asemenea măsură“, a declarat Viorel Dolha, preşedintele Asociaţiei Învăţătorilor din România. Acesta a mai spus că toţi profesorii vor merge de mâine la şcoală, i