În criză de personal medical, autorităţile britanice recrutează masiv personal medical din ţări est-europene, inclusiv din România.
Foamea de forţă de muncă în sistemul public de sănătate britanic este atât de mare, încât autorităţile din regatul insular le oferă celor interesaţi să obţină un "job" până şi cursuri pentru însuşirea limbajului medical (canditaţii nu trebuie să ştie, neapărat, limba engleză n.r.) şi a procedurilor şi principiilor sistemului naţional de sănătate britanic. De asemenea, pentru familiile celor care vor obţine contracte acolo, se oferă numeroase facilităţi pentru a locui şi chiar pentru a lucra în Marea Britanie, scrie Daily Mail.
"Cumpără medici şi infirmiere la grămadă, literalmente", s-a plâns profesorul Anreis Erglis, şeful Centrului de Cardiologie din Letonia. "Ne sunt luaţi cei mai buni specialişti. Dar şi residenţi care tocmai au absolvit facultatea, tineri şi bătrâni, specialişti cu sau fără experienţă", a continuat specialistul leton.
O SINGURĂ COMPANIE DE RECRUTARE
Compania britanică ID-Medical este singura, deocamdată, care recrutrează forţă de muncă est-europeană, cu precădere din România, Bulgaria şi Polonia, iar recent s-a orientat şi către Letonia şi Estonia. Din Letonia, a mai precizat Erglis, 80 de medici sunt deja în pregătire, pentru a fi angajaţi în spitalele din Marea Britanie. "În condiţiile în care sistemul naţional de sănătate este în criză financiară, putem oferi medici la preţ mic", a declarat James Coffill, care conduce o echipă de recrutare în Letonia.
În criză de personal medical, autorităţile britanice recrutează masiv personal medical din ţări est-europene, inclusiv din România.
Foamea de forţă de muncă în sistemul public de sănătate britanic este atât de mare, încât autorităţile din regatul insular le oferă celor interesaţi să obţină un "job" până şi cursuri pentru însuşire