Magistraţii de la Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia s-au raliat astăzi protestului declanşat la nivel naţional de asociaţiile judecătorilor. La ambele instanţe s-au judecat doar procesele privind măsurile de arestare preventivă şi cauzele referitoare la situaţia minorilor. Restul dosarelor au fost amânate la termenele normale, majoritatea pentru sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie. La Curtea de Apel Alba Iulia, asociaţia judecătorilor s-a întrunit la ora 12.00 şi urma să ia o decizie similară.
În judecată, la 90 de ani
Pe holul sălilor de judecată de la Tribunal şi Judecătorie erau azi dimineaţă multe persoane care nu se aşteptau ca procesul lor să fie amânat. Unii au venit chiar de la câteva zeci de kilometri distanţă pentru a-şi susţine cauza în faţa judecătorilor. Un astfel de caz este cel al familie Ştef, din comuna Ohaba, alată la 25 de kilometri de reşedinţa judeţului. Ioan Ştef, în vârstă de 71 de ani, a venit împreună cu mama acestuia, Similia Ştef (89 de ani), la Tribunalul Alba unde au un proces civil. Au dat în judecată comisia locală de fond funciar pentru o palmă de pământ.
„Ne judecăm cu ei de aproape trei ani. Am venit împreună cu mama, care are aproape 90 de ani, ca să ni se facă dreptate. Nu cred că este normal să se întâmple aşa ceva. Magistraţii trebuie să înţeleagă situaţia de fapt pe care o are toată ţara şi toată omenirea. Ne-a amânat procesul pe 29 septembrie, exact în ziua când mama împlineşte 90 de ani. Cum să o aduc la proces de ziua ei?”, a spus afectat de situaţia creată Ioan Ştef.
Era resemnat cu faptul că judecătorul i-a permis ca la termenul din 29 septembrie să susţină el şi declaraţia pentru mama lui. „În justiţia actuală din România se fac multe abuzuri. Am plătit 11 milioane de lei pentru avocat şi, pe deasupra, de la Parchetul din Sebeş ne-au tr