Laptele este un produs foarte important pentru sanatatea noastra, insa exista multe persoane care nu vor sub nicio forma sa il consume.
Este adevarat ca suntem singura specie care consuma laptele unor alte specii, insa la fel de adevarat este ca suntem singurii care gatim alimentele si ne face placere sa deschidem o sticla de vin. Ar trebui sa renuntam si la aceste lucruri?
Daca esti de parere ca ar trebui sa renunti la consumul laptelui provenit de la animale sau ai o intoleranta alimentara, incearca variantele vegetariene propuse de Care 2.
Laptele provenit de la animale este foarte bogat in vitamina D, vitamina B12 si riboflavina. Uneori alternativele la lapte nu contin toate aceste vitamine, insa totusi sunt foarte beneficie pentru organism.
Laptele de migdale
In 226 de grame de lapte de migdale exista 2 grame de proteine. Migdalele sunt unele dintre cele mai sanatoase produse alimentare, contin magneziu, potasiu, mangan, cupru, seleniu, calciu si vitamina E. Laptele de migdale are aroma dulce de alune si este perfect pentru a-l inlocui pe cel provenit de la animale.
Laptele de canepa
Laptele de canepa este facut din seminte de canepa cultivate in Canada, unde cresterea acestei plante este legala. Este o sursa buna de omega 3, calciu si fosfor, continand si multe vitamine si minerale.
Laptele de ovaz
Laptele de ovaz castiga din ce in ce mai multa popularitate si se gaseste din ce in ce mai des in magazine. Acesta este bogat in fibre, contine vitamina E, acid folic, minerale si oligoelemente.
Ovazul este bogat in fitochimicale, produse naturale chimice continute de plante, care ajuta contra cancerului, bolilor de inima si accidentelor vasculare cerebrale. Laptele de ovaz este recomandat persoanelor care sufera de alergii.
Laptele de orez