Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România a demarat acţiunea de exhumare a rămăşiţelor pământeşti ale lui Nicolae Selagea împuşcat de Securitate în data de 2 septembrie 1950, în satul Dealul Capsei, aparţinător oraşului Cîmpeni. Nicolae Selagea, sau Mişu, cum mai era cunoscut, s-a născut în data de 12 februarie 1908 în satul Dealul Capsei, era căsătorit şi avea cinci copii.
A fost membru al Partidului Naţional Ţărănesc şi membru al organizaţiei anticomuniste Frontul Apărării Naţionale- Corpul de Haiduci. Pentru convingerile sale politice a fost urmărit de Securitate încă din anul 1948.
“În urma unei trădări Nicolae Selagea, a fost surprins şi blocat într-o şură, iar în schimbul de focuri care a urmat cu cadrele de Securitate, a fost rănit la un picior de către locotenentul Octavian Vociu. Deşi rănit, a fost imediat împuşcat mortal, din apropiere, de către maiorul Kóvaci Mihail, pe atunci şeful Serviciului Judeţean al Securităţii Poporului Turda. Cadavrul a fost îngropat după câteva zile în apropiere, pe un teren care astăzi se află în proprietatea localnicei Ana Adam”, se arată într-un comunicat al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România.
Mormântul lui Nicolae Selagea nu a fost marcat niciodată cu vreo cruce.
Astăzi, în jurul orei 15.00, specialiştii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR) au găsit în cătunul Ancăieşti, oraşul Cîmpeni, rămăşiţele pământeşti ale lui Nicolae (Mişu) Selagea. Bărbatul a fost uciş de către ofiţerii Securităţii la data de 2 septembrie 1950. Mâine dimineaţă, procurorul şi medicul legist vor aviza acţiunea.