Clădirea de birouri Europe House din Piaţa Victoriei din Bucureşti, deţinută de fondul austriac Europolis, avea la sfârşitul lunii iunie un grad de neocupare al spaţiilor de aproape 10%, în condiţiile în care la sfârşitul anului trecut imobilul era închiriat integral. Imobilul, cu o suprafaţă închiriabilă de 14.375 metri pătraţi, a fost achiziţionat de Europolis în anul 2003 pentru 26 de milioane de euro, iar la sfârşitul lunii iunie clădirea era evaluată la 45,7 milio
Clădirea de birouri Europe House din Piaţa Victoriei din Bucureşti, deţinută de fondul austriac Europolis, avea la sfârşitul lunii iunie un grad de neocupare al spaţiilor de aproape 10%, în condiţiile în care la sfârşitul anului trecut imobilul era închiriat integral.
Imobilul, cu o suprafaţă închiriabilă de 14.375 metri pătraţi, a fost achiziţionat de Europolis în anul 2003 pentru 26 de milioane de euro, iar la sfârşitul lunii iunie clădirea era evaluată la 45,7 milioane de euro, potrivit unui raport al fondului austriac, în care se arată că rata de spaţii libere din Europa House era, la data respectivă, de 9,6%.
Faţă de luna decembrie a anului trecut, când Europe House era integral închiriată, valoarea imobilului a scăzut cu peste 6%. Printre chiriaşii clădirii de birouri se numără companii precum Orange, HP, AIG şi CB Richard Ellis Eurisko.
Europe House a fost achiziţionată prin intermediul primului vehicul de investiţii al Europolis, E1, care a ajuns la sfârşitul perioadei de viaţă, ceea ce înseamnă vânzarea activelor din portofoliu.
Spaţii neocupate se regăseau la sfârşitul primului semestru şi în parcul logistic Europolis Park Bucharest, cu o suprafaţă de 174.000 metri pătraţi. În cadrul acestui proiect 6,7% din spaţii au rămas neocupate, în condiţiile în care în decembrie doar 0,3% din suprafaţă era liberă.
Valoarea proprietăţilor finalizate sau parţial final