Mâine începe a şaptesprezecea ediţie a Festivalului Internaţional "Cerbul de Aur". Vedetele internaţionale - Steve Vai, Hot Chocolate şi Tiziano Ferro - doresc să fie tratate la Braşov cu whiskey, slănină, nuci sau jeleuri.
Steve Vai n-a avut alte pretenţii decât un regim alimentar vegetarian. Hot Chocolate, în schimb, a pus condiţii ceva mai nuanţate: 10 prosoape, o oglindă mare, cât toată înălţimea peretelui, 7 sticle mari de Coca Cola, 20 de cutii de Red Bull, o sticlă de vodcă, o sticlă de şampanie, alta de whiskey, bere, multă gheaţă, nuci, biscuiţi, jeleuri şi, evident, ciocolată.
Cel mai gurmand şi mai complicat în pretenţii este, se pare, Tiziano Ferro, care vrea pe tot parcursul zilei ceai, cafea, apă, gustări şi fructe proaspete, dar cu nuanţări punctuale la toate mesele. Astfel, la micul-dejun vrea cafea, ceai, ouă, slănină, şuncă, pâine prăjită, fructe, prăjituri, gem şi suc de portocale, la prânz paste, orez alb, carne, peşte, legume proaspte şi la cuptor şi fructe. Acelaşi meniu şi la cină. Doreşte, de asemenea, ca toate dressingurile să fie italiene (ulei de măsline, sare şi vinegar) şi să fie servite separat.
"CERBUL" - URMĂRIT ÎN 10 ŢĂRI
Câteva cuvinte despre concurenţii străini. Roberto Meloni, de pildă, este un leton născut în Italia unde, la numai patru ani, şi-a început cariera muzicală. Pentru "Cerbul de Aur" a ales, din repertoriul opţional trimis de TVR, piesa lui Laurenţiu Cazan "Say something".
Pe Massimo Bertacci (Italia) îl recomandă o întindere vocală de patru octave şi o carieră muzicală începută la vârsta de 5 ani. A ales, din repertoriul românesc, piesa Provincialilor, "Timpul". Claudia Faniello (Malta) este considerată în mai multe ţări un fel de "Noua Bonnie Taylor". Crescută sub protecţia şi oarecum în umbra fratelui ei, cunoscutul Fabrizio Faniello (care a participat şi