Nemulţumiţi de despăgubiri, oamenii nu au căzut la înţelegerile cu autorităţile
Ploile care au căzut în ultimele zile au accentuat alunecarile de teren în Câmpul I de sonde din Ocne, care se prăbuşeşte controlat.
Terenul era prăbuşit ieri pe o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi. Cota saramurii ajunsese la 266,49 de metri. „Nivelul saramurii în lacul nou a mai crescut în 24 de ore cu 4,5 centimetri în urma deversării saramurii din craterul din Câmpul I, prin sondele 361 şi 368. Deocamdată nu se impune evacuarea altor persoane sau bunuri”, a declarat Remus Grigorescu, prefectul judeţului Vâlcea.
„Sunt cu casa în lac”
Ion Hodorog era în gospodărie şi îşi strângea ultimele lemne. „Mi s-a inundat toată casa. Fântâna nu se mai vede. Unde altădată era puţul saramura are o adâncime de un metru şi jumătate şi nivelul ei creşte mereu. Aici nu mai am nimic, doar câteva lemne pe care le duc la adăpost la o familie din zonă”, spune bărbatul.
Casa şi terenul lui Hodorog au fost reevaluate de o comisie guvernamentală, iar familia aşteaptă ca în următoarele zile să primească rezultatul. „Sunt cu casa în lac şi încă nu mi-au spus cât îmi dau la reevaluare. Nu mai e nimeni ca mine şi pe aici se vorbeşte că îmi dau miliarde. Zic că în două zile o să primim răspunsul la reevaluare”, precizează supărat Ion Hodorog.
Cu banii pe care o să îi primească familia Hodorog îşi va cumpăra altă casă. De la 8 august, de când a fost evacuată din locuinţă, familia Hodorog locuieşte la tabăra Ocniţa.
După ce a inundat culturile agricole din zona Cosota, saramura e la câţiva metri depărtate de casele altor opt familii.
„De nevoie plec şi la Căzăneşti”
„A intrat în grădină. A prăpădit merii, corcoduşii, viţa-de-vie şi un cireş. Mai are câţiva metri până la casă”, spune Maria Com