Marlon Brando Brando era aproape un necunoscut atunci când, în 1947, Elia Kazan l-a distribuit în rolul lui Stanley Kowalski. Înainte de a începe repetiţiile, regizorul l-a trimis Marlon Brando
Brando era aproape un necunoscut atunci când, în 1947, Elia Kazan l-a distribuit în rolul lui Stanley Kowalski. Înainte de a începe repetiţiile, regizorul l-a trimis pe actor la Cape Cod, unde Tennessee Williams îşi petrecea concediul. După ce l-a ascultat citindu-şi replicile, dramaturgul l-a sunat pe Kazan şi i-a spus că a asistat la cea mai bună lectură din viaţa lui.
Spectacolul a avut un succes uriaş pe Broadway, iar patru ani mai târziu Brando avea să joace din nou rolul lui Kowalski în filmul regizat de acelaşi Kazan. Willliams a fost atât de impresionat de jocul lui Brando, încât a spus că niciun alt actor nu va mai putea interpreta vreodată acest rol la fel de bine.
„M-am gândit foarte serios să renunţ. Să renunţ la toată povestea asta cu actorul de succes. Ce sens mai are de vreme ce nu merg mai departe de atât? Da, ai succes şi eşti primit oriunde cu braţele deschise. Dar asta nu înseamnă mare lucru”, spunea Brando într-un interviu acordat lui Truman Capote.
Alec Baldwin
Alec Baldwin a absolvit Dreptul la Washington, a visat să fie preşedintele SUA, dar până la urmă a ajuns să studieze teatrul la Institutul Lee Strasberg. E născut în aceeaşi zi cu Marlon Brando (3 aprilie) şi e unul dintre puţinii actori americani care au ieşit cu faţa curată din confruntarea cu rolul lui Kowalski, după ce a convins o mare parte a criticii şi a publicului că poate exista şi un altfel de Kowalski decât cel interpretat de Brando.
Acelaşi Baldwin care a spus la un moment dat că „actoria de teatru înseamnă distracţie, iar actoria de film înseamnă muncă” a fost şi cel care a refuzat în 1992 r