Medicină l Spitalele din viaţa reală nu sunt capabile să asigure tratamente ca în filme, iar medicaţia agresivă poate să facă mai mult rău decât bine
Doctorii care fac minuni în serialele tv cu specific medical, precum “Dr. House”, şi reuşesc să vindece bolnavii care suferă de maladii misterioase au o mare influenţă asupra pacienţilor adevăraţi. Aceştia se aşteaptă să li se prescrie tratamente la fel de miraculoase, potrivit AFP.
Milioanele de telespectatori ai serialului “Dr. House”, în care medicul Gregory House ordonă efectuarea unor seturi complete de analize şi propune tratamente medicale mai puţin ortodoxe, pot avea sentimentul că au nevoie şi ei, când devin pacienţi, de o serie de analize complete şi de tratamente agresive.
Însă, în viaţa reală, spitalele nu sunt capabile să asigure astfel de tratamente, iar medicaţia agresivă poate să facă mai mult rău decât bine, previn experţii. „Aceste emisiuni au tendinţa de a promova un stil intervenţionist şi agresiv al tratamentelor administrate... deoarece publicul spectator este interesat de acţiune”, a explicat Andrew Holtz, un jurnalist pe teme medicale şi autorul unei cărţi despre serialul „Dr. House”.
Medicii furnizează deseori date medicale autorilor acestor seriale. Este cazul lui Allan Hamilton, devenit consultant pentru serialul tv “Anatomia lui Grey”. Hamilton se declară îngrijorat de efectele pe care le pot avea tratamentele experimentale care sunt prezentate telespectatorilor. “După ce au văzut aşa ceva, oamenii se întreabă: «Oare pot să găsesc şi eu un astfel de medic? Există pe undeva un Dr. House care să se ocupe de mine?»”, spune Hamilton. (R.Ş.)
Medicină l Spitalele din viaţa reală nu sunt capabile să asigure tratamente ca în filme, iar medicaţia agresivă poate să facă mai mult rău decât bine
Doctorii care fac minuni în serialele tv cu specific medical, p