Zeci de bătrâni din localităţile doljene au venit la Judecătoria Craiova, sperând că-şi vor rezolva problemele. Sătenii au aflat însă că au bătut degeaba zeci de kilometri până în Bănie. Instanţele craiovene sunt în protest.
Cei mai mulţi bătrâni care astăzi se aflau în faţa Judecătoriei Craiova se văitau că au mers la pas zeci de kilometri ca să-şi soluţioneze cazurile, dar că se vor întoarce acasă fără să intre în sala de judecată.
A mers zece kilometri cu proteză de fier
Pensionarii nu pricepeau de ce omul de rând de rând trebuie să îndure de pe urma neînţelegerilor din justiţie. Printre cei mai revoltaţi bărbaţi care s-au trezit azi dimineaţă că judecătorii „au liber” este Vasile Iamaniţa (70 de ani), din Mofleni, care era supărat foc pentru că nimeni nu l-a băgat în seamă într-o instituţie publică. Olteanul are un picior amputat şi înlocuit cu unul din fier. Chiar cu aceste probleme de sănătate severe, pensionarul a străbătut pe jos zece kilometri de la Mofleni, pentru că, spune el, nu avea bani de drum. „Am un leu în buzunar, şi-i păstrez în caz că mă trece foamea, să-mi iau trei covrigi şi să beau o cană cu apă, să se umfle pâinea în stomac, ca să mă satur mai repede. Sunt inconştienţi, domne, după ce că ne amână cu un caz ani de zile, tot ei fac spectacol”, ne-a spus bătrânul. Motivul pentru care şi-a propus ca astăzi să nu lipsească din sala de judecată este să-şi scoată fata din închisoare. „Fiică-mea este în puşcărie pentru un scandal, a stat două mandate, dar mă zbat să o pun mai repede în libertate, că o aşteaptă cinci copii acasă. Vreau să contopesc cele două mandate într-unul singur, să-şi vadă şi ea pruncii, că se topeşte de dorul lor”, a mai zis Vasile Iamaniţa.
„Cum să nu-ţi vină să iei câmpii?”
La fel de răzvrătit era Dumitru Bălan (71 de ani), din localitatea Malu Mare, care se luptă în instanţă cu rudele, pentru o moş