Guvernul german a respins oferta îmbunătăţită a fondului belgian de investiţii RHJ Internaţional de preluare a Opel de la grupul american General Motors şi a reiterat susţinerea pentru propunerea de achiziţie avansată de producătorul canadian de piese auto Magna, transmite Mediafax."Preferinţa pentru Magna rămâne şi după evaluarea acestei oferte (a RHJ - n.r.)", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, Steffen Moritz
Guvernul german a respins oferta îmbunătăţită a fondului belgian de investiţii RHJ Internaţional de preluare a Opel de la grupul american General Motors şi a reiterat susţinerea pentru propunerea de achiziţie avansată de producătorul canadian de piese auto Magna, transmite Mediafax.
"Preferinţa pentru Magna rămâne şi după evaluarea acestei oferte (a RHJ - n.r.)", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, Steffen Moritz.
RHJ a îmbunătăţit, marţi, oferta de achiziţie a Opel de la 275 de milioane euro la 300 milioane de euro şi a redus cerearea de ajutor de stat din partea Germaniei de la 3,8 miliarde euro la 3,2 miliarde euro.
Fondul de investiţii doreşte să preia 51% din capitalul Opel şi s-a angajat să returneze ajutorul de stat până în 2013, cu un an mai devreme decât a propus iniţial.
Oferta Magna vizează preluarea unor pachete de acţiuni la Opel de câte 27,5% de către compania canadiană şi Sberbank, o participaţie de 10% ar urma să intre în posesia angajaţilor Opel, iar GM ar urma să păstreze restul de 35%. Magna şi Sberbank ar urma să investească 500 de milioane de euro la Opel şi să cer statului german garanţii de 4,5 miliarde de euro.
Negociatorii GM au evidenţiat, în mai multe rânduri, aspectele pozitive ale ofertei RHJ, susţinând că planul de restructurare al fond