A epuizat puterile unei maşini de cusut moştenită pentru a realiza primele poşete pentru sora ei, iar acum stă ore bune aplecată la o maşină nouă şi mai performantă. Profil:
Născută. 15 ianuarie 1983, Târgu Jiu.
Studii. Absolventă a Facultăţii de Arte, Secţia Design de produs şi ambient, Timişoara.
Experienţă. Creatoare de poşete
Familie. Necăsătorită
Poşetele de pe umărul multor amatoare de handmade din toată ţara bat cale lungă de la material, la accesoriu îndrăgit. Materialele sunt achiziţionate de Anca din depozite în fiecare lună, ea plătind pentru ele în jur de două milioane. Apoi, drumul lor continuă pe patru roţi, până la casa creatoarei.
„Atunci când se pune să facă o poşetă, întinde toate materialele pe jos şi începe să le pună unul peste altul pentru a vedea ce culoare se potriveşte cu ce material”, a povestit prietenul creatoarei, ajutorul ei administrativ în „reţeaua” ei de vânzare a poşetelor. „În orice caz, am mereu grijă să nu ajungă pisica cea mică pe materiale care se pot deşira”, a adăugat Anca.
Invazia poşetelor
După ce Anca se decide ce materiale va folosi, ghidată de comenzile clientelor care au vizitat site-ul ei, coase materialele cu multă concentare o zi întreagă, chiar şi două zile.
„De obicei, după ce primesc o comandă, îmi ia cam o zi să fac o poşetă, dar de cele mai multe ori, lucrez vreo trei poşete în paralel, iar atunci îmi ia mai mult”, a descris creatoarea. După ce materialele au trecut testul înţepăturilor cu aţă, se postează pe umărul creatoarei lor, pentru a fi fotografiate. Imaginile cu genţile proaspăt „născute” ajung pe internet, de unde peste 50 de fete, din toată ţara, cer să devină proprietarele lor.
Ingredientele pentru o poşetă care este mereu unicat alterneză mereu, în funcţie de stilul poşetei şi pret