Mădălina Putinei Mihai, 24 de ani, visează la o viaţă profesională de nota 10 în domeniul magistraturii. De un an este preparator universitar. În scurt timp va pune punct masteratului şi va merge mai departe cu doctoratul pe care-l va urma cu bursă. O discuţie cu Mădălina Putinei Mihai, 24 de ani, te eliberează de orice prejudecată legată de şcoala de provincie.
De altfel, toate reuşitele de până acum le pune pe seama multora dintre dascălii pentru care a învăţa înseamnă a gândi. În octombrie anul trecut devenea la rândul ei cadru didactic.
Primea ore de Procedură Penală la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii din Craiova. Aceeaşi pe care a urmat-o şi despre care spune că a făcut-o să înţeleagă ce înseamnă perspectivă internaţională în învăţământ.
„Drepturile omului mă fascinează“
Cât a fost studentă, a avut bursă de merit şi 10 pe linie, cu o singură excepţie, o notă 8, la Drept Roman, în anul întâi. Nu vede nimic neobişnuit în asta şi nici nu crede că notele sunt semnificative.
Mărturisirea a făcut-o la insistenţele noastre. De când s-a întâlnit cu Constituţionalul n-a regretat o zi că a făcut facultatea la Craiova. I-a plăcut şi fără ezitare a ales să urmeze masterul „Drepturile omului“ tot aici. A fost cu noroc.
„Am primit o bursă de trei luni în Franţa, la Dijon, unde am avut acces la toate bibliotecile lor, mult mai dotate şi actualizate“, spune Mădălina, care urmează deja un doctorat, pentru care a primit o bursă prin fonduri structurale, în domeniul Teoriei generale a Dreptului.
Muncă, ambiţie şi profesori inteligenţi
Disertaţia la master, pe care o va prezenta în scurt timp, analizează influenţele politicii penale asupra libertăţii individuale. Este convinsă că a ajuns în acest punct datorită atitudinii pozitiv