Guvernul va face „o eroare” dacă va forţa astăzi decizia de asumare a răspunderii pe legea unice a salarizării, întrucât proiectul nu este finalizat, iar graba adoptării lui poate duce la compromiterea demersului, spun voci din piaţă. Sursa: Cosmin Marinescu
Totuşi, în cazul în care proiectul va fi trimis aşa la parlament, pentru amendamente, sindicatele sunt pregătite deja să facă lobby pentru modificări ca să ajungă la forma dorită. Deşi proiectul de lege a salarizării a intrat azi pe ordinea de zi în şedinţa de Guvern, urmând a se lua decizia de asumare a răspunderii asupra acestuia, proiectul nemulţumeşte categorii largi de bugetari.
Modificări asupra lui s-au făcut până în ultima clipă şi mai ales în ultimele zile, iar marţi s-a negociat pe lege aproape 12 ore. Mai mult, discuţiile au continuat şi după miezul nopţii, între premier şi miniştrii Muncii şi Justiţiei. Surse participante la discuţii spun că pasaje întregi din proiectul de act normativ au fost „desfiinţate” de ministerul justiţiei, pentru că, de pildă, anumite concepte nu erau definite.
În plus, s-au făcut „reproşuri dure între membrii cabinetului”, din cauza lipsei de comunicare dintre ei, dar şi cu cei ai corpurilor profesionale subordonate.
„Ieri am constatat că nu există comunicare între ministerul justiţiei şi corpurile profesionale din subordine. La fel si la educaţie - unii au aflat aseară (marţi seara – n..r.) ce spusese cu o seară înainte Andronescu (ministrul educatiei -n.r.). Toate corpurile profesionale din justiţie l-au atacat aseară pe Predoiu (ministrul justiţiei – n.r.), pentru că nu a comunicat deciziile şi au stabilit coeficienţii ca să se protejeze funcţionarii din minister. Au fost atacuri foarte dure”, au adăugat sursele citate.
Cei doi miniştri au fost acuzaţi că la elaborarea legii s-au sfătuit doar cu unii dintre