Târgumureşeanca şi-a asumat două proprietăţi cu risc, Hotelul Grand din Târgu Mureş şi Castelul Lăpuşna, pe care luptă să le introducă în circuitul public Mereu Cladia Pescar a fost o ambiţioasă şi i-a plăcut competiţia. „În opt clase nu am ratat niciun premiu întâi, fiind şi comandantă la pionieri. Părinţii mă rugau să mai las şi pe alţii la premiul întâi, eu fiind deja prea ambiţioasă şi prinzând gustul de a fi mereu prima, atât la carte cât şi la diverse concursuri, de şah sau karting, unde am ajuns la niveluri de concurs naţional”, declară Claudia Pescar, care nu s-a gândit că va ajunge să conducă o afacere decât după 1989. Între timp, sentimetul de compasiune l-a încercat pe perioada în care a lucrat în sănătate.
„Ca asistentă medicală nu exista bolnav pentru care să nu mă implic. Mereu am avut o sensibilitate crescută faţă de oamenii de o provenienţă socială modestă – chiar am adus acasă purici şi păduchi, de la copiii ce-i ţineam în braţe”, rememorează Claudia Pescar.
Proprietar al Hotelului Grand şi al castelului de la Lăpuşna
După 1989, a început, cu familia, diverse afaceri în Reghin, iar 10 ani mai târziu deţinea 15% din acţionariatul Grand SA, din activele căruia a cumpărat până la 51 de procente, care au corespuns Hotelului Grand şi castelului de la Lăpuşna. În 2000, Grandul funcţiona ca hotel de două stele, şi care aducea profit vara şi lucra în pierdere vara. Nu în ultimul rând, plecau turiştii, nemulţumiţi de condiţiile oferite de o clădire în care 30 de ani nu s-au făcut investiţii, drept care hotelul a fost închis în 2005. „Am încercat mai multe variante, de închiriere, de vânzare sau de a-l reface din credite, însă nu a existat niciun cumpărător care să-mi ofere o anume sumă”, spune femeia de afaceri.
Hotelul Grand, reabilitat pe bani europeni
Drept care a decis să solicite f