Deşi au trecut patru ani de la comiterea celui mai mare jaf din istoria Botoşaniului, anchetatorii nu au reuşit să găsească nici până acum făptaşii. Cei care se ocupă de caz spun că
Deşi au trecut patru ani de la comiterea celui mai mare jaf din istoria Botoşaniului, anchetatorii nu au reuşit să găsească nici până acum făptaşii. Cei care se ocupă de caz spun că şansele ca dosarul să fie finalizat sunt din ce în ce mai mici. „Din punctul nostru de vedere, este o neîmplinire profesională. Nu am reuşit să demonstrăm că cei aflaţi în cercul de suspecţi sunt şi autorii faptei. Nu avem încă suficiente probe“, a declarat Cristian Popovici, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
În urmă cu patru ani, un bărbat a intrat în casa de amanet „Esco Trade“, situată pe strada Primăverii, le-a ameninţat cu un pistol pe cele două vânzătoare şi a plecat cu aproape şapte kilograme de aur şi cu banii din casă . Autorul a dispărut imediat.
La scurt timp, dosarul a fost preluat de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava. Surse din rândul anchetatorilor susţin că un ofiţer sucevean sub acoperire a reuşit să se infiltreze printre membrii grupului suspectat de comiterea jafului armat. După aproximativ patru luni, însă, dosarul a fost retrimis la Botoşani pentru continuarea cercetărilor.
„Nu de informaţii am dus lipsă în acest dosar. Problema a fost dificultatea de a transforma informaţia în probatoriu. Dacă vorbim prin raportare la durata în care nu am avut dosarul la Botoşani, a fost o pauză pentru noi. La solicitarea lor, dosarul a fost declinat la structura DIICOT Suceava. Aveau şi ei informaţii, aveau şi o monitorizare pe o anumită parte a grupului, dar nu întotdeauna reuşim“, a adăugat prim-procurorul Cristian Popovici. Anchetatorii au indicii c