Pentru cei care nu şi-au consumat toate zilele de concediu în perioadă de vară, există destule variante tentante în următoarele trei luni. Dacă septembrie poate fi petrecut chiar şi la mare, octombrie şi noiembrie sunt luni perfecte pentru a vizita un oraş sau staţiunile balneare. Codrii Bucovinei sunt şi ei în topul destinaţiilor, în mare parte datorită obiectivelor religioase şi a peisajului tomnatic. Sursa: Dan Arsenie
Există şi ţări care exploatează la maximum toamna şi căderea frunzelor, dezvoltând o adevărată industrie turistică în jurul acestui anotimp.
Turismul balnear, o opţiune în orice anotimp
Deşi majoritatea staţiunilor nu arată prea bine, există şi câteva variante pentru un sejur reuşit, cum ar fi Băile Felix, Vatra Dornei sau Tuşnad.
Cei mai mulţi dintre cei care vin la Felix se tratează de reumatism, afecţiuni neurologice sau ginecologice. Izvoarele termale (în care apa are temperaturi cuprinse între 20 şi 40 de grade Celsius) sunt foarte vizitate de turiştii români şi maghiari, chiar dacă şi statul vecin are un sector balnear extrem de dezvoltat. Pe lângă turismul medical, staţiunea include o interesantă rezervaţie de nuferi, iar în apropiere poate fi observat fenomenul carstic de pe Dealul Şomleului.
În perioada de toamnă, vor fi derulate programele "O săptămână de refacere" şi "Decada Balneară", care oferă mari reduceri la cazare şi tratament.
"Felix este prima opţiune, dar pentru cei care sunt departe de această staţiune, există varianta Vatra Dornei, care oferă condiţii bune la preţuri destul de mici. Mai sunt staţiunile din Covasna şi Călimăneşti-Căciulata, din Vâlcea. Govora şi Băile Herculane au decăzut enorm în ultimii ani. E păcat, deoarece Herculane putea fi un Karlo Vivary al României"- purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Tra